instagram facebook linkedin
telefon

TELEFON
052/691-320

radno vrijeme

RADNO VRIJEME
Pon-pet: 7:00-15:00 h

logos

Savjeti pri kupovini PVC prozora

Investicija u prozore mora biti dugoročna i isplativa jer su upravo prozori završni detalj u vanjskom izgledu kuće, a osim estetske uloge, prozori moraju biti funkcionalni i imati vrhunske tehničke specifikacije. Ukoliko ste u potrazi za novim prozorima ili mijenjate stare, dobro je obratiti pozornost na slijedeće karakteristike: profil, boja, staklo ili ispuna – panel, okov, dodatna oprema te koeficijent prolaznosti topline.

Koeficijent prolaznosti topline

Koeficijent prolaznosti topline značajan je indikator kvalitete stolarije, a označava količinu topline koju građevina gubi u 1 satu po m2 površine. Ovaj koeficijent važan je zbog energetske učinkovitosti prozora, a brojčana je vrijednost često označena i kao Uw vrijednost ili Uw koeficijent.

Troslojno staklo

Ugradnja troslojnog stakla sve je češća praksa s obzirom da će se takva investicija isplatiti i biti vidljiva na uštedama u troškovima grijanja i hlađenja.

Profil i rubni dio stakla

Za profil i rubni dio stakla važan je koeficijent prolaznosti topline. Kvalitetan profil ima manji koeficijent, a toplinska provodljivost važna je zbog gubitka topline i moguće kondenzacije. Što se tiče rubnog stakla, u standardne se prozore ugrađuju aluminijski distanceri kako bi se umanjio gubitak topline.

Brtve i okov

Prilikom odabira prozora, obratiti pozornost na postojanje tri brtve: vanjske, unutarnje i centralne. Centralna brtva  poboljšava zrakonepropusnost prozora i sprječava da voda probije na unutarnju stranu prozora. Na tržište je također stigla nova vrsta ventilirajućih okova koji omogućavaju cirkulaciju zraka iako je prozor zatvoren.

Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim PVC prozorima, slobodno nas kontaktirajte na +385 52 691 320 ili info@istraplast.hr i pomoći ćemo Vam u donošenju najbolje odluke!