instagram facebook linkedin
telefon

TELEFON
052/691-320

radno vrijeme

RADNO VRIJEME
Pon-pet: 7:00-15:00 h

logos

ROLETE ILI ŽALUZINE – ŠTO ODABRATI?

Vječna dilema koja se postavlja pred vlasnike kuća, stanova i poslovnih prostora je na koji način zaštititi prozore od znatiželjnih pogleda, sunca i ostalih vremenskih uvjeta. Najčešće se dvoume oko roleta i žaluzina od kojih obje imaju svoje prednosti i nedostatke.

Nekada je postojalo jednostavno pravilo: žaluzinama je bilo mjesto u poslovnim prostorima, dok se rolete postavljaju u stambene objekte bez obzira radi li se o zgradama ili kućama. No, trendovi se mijenjaju pa nije rijetkost da se i u stambene prostore sve češće postavljaju žaluzine.

I žaluzine i rolete predstavljaju odličnu zaštitu od sunca, međutim razlika postoji. Više je faktora o kojima morate razmisliti prije nego donesete odluku što ćete ugraditi. Osim cijene i izgleda, svakako dobro proučite što točno dobivate pojedinim sjenilom za sunce i što Vam ono pruža.

ŽALUZINE

Žaluzine mogu biti unutarnje ili vanjske, a njihove prednosti su brojne. Osim što je riječ o vrlo povoljnim sjenilima za sunce, također dolaze u raznim bojama i oblicima tako da se mogu prilagoditi svakom objektu što ih čini vrlo popularnima. Njihova glavna prednost je što omogućavaju stupnjevano reguliranje dnevne svjetlosti, omogućavaju prozračivanje, pogodne su za velike stijene (do širine 5 m) i za ugradnju na balkonima, lođama, terasama te zbog toga čine vrijedan oblikovni element građevina.

Vanjske žaluzine čvršće su od unutarnjih, tako da pružaju bolju zaštitu od vremenskih neprilika i provalnika. Međutim, žaluzine ne mogu u potpunosti zamračiti prostor, kao ni pružiti toplinsku ili zvučnu izolaciju za razliku od roleta.

ROLETE

Rolete predstavljaju važan faktor kada je riječ o udobnosti Vašem doma ili poslovnog prostora. Osim što štite od neželjenih pogleda te sunčevih zraka ljeti, njihova je prednost što pridonose toplinskoj i zvučnoj izolaciji, potpunom zamračenju, zaštiti prozora i vrata,  a uz primjerene dodatke i protuprovalnoj zaštiti. Također su lake za rukovanje, ali i za održavanje.

Stručnom montažom, kvalitetom proizvoda i pravilnim održavanjem, i rolete i žaluzine održat će svoju funkciju dugi niz godina.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Istraplast na +385 52 691 320 ili info@istraplast.hr kako bi Vam pomogli pri odabiru kvalitetnih žaluzina ili roleta za Vaš dom ili poslovni prostor!