instagram facebook linkedin
telefon

TELEFON
052/691-320

radno vrijeme

RADNO VRIJEME
Pon-pet: 7:00-15:00 h

logos

PROLJETNO ČIŠĆENJE PVC I ALU STOLARIJE

Proljeće nam je stiglo, a s njim i idealno vrijeme za čišćenje PVC I ALU stolarije.

Pravilno očistiti PVC i ALU stolariju nije težak zadatak. Sve što vam je potrebno kako bi očistili prašinu i kišu s vaše stolarije je blagi deterdžent i krpa.

Što se tiče prozorskih stakla, njih je najbolje očistiti čistom i toplom vodom te kožnom krpom namijenjenom isključivo za prozore. Ako ste odlučili oprati stakla deterdžentom za pranje stakla, taj isti deterdžent možete koristiti za pranje profila vaših prozora.

Potrebno pripaziti da:

  • ne koristite agresivne deterdžente, rastvorna sredstva za njegu ili razrjeđivače
  • ne koristite sredstva za ribanje
  • ne koristite nikakve alate kao što su lopatice, ribaće četke, grube spužve

Okovi na prozorima  održavaju se  podmazivanjem pokretnih dijelova okova sa uljem i to najmanje jednom godišnje. Čišćenje brtvi (guma) vrši se tako da se one peru vodom te da se premažu običnom silikonskom olovkom.

Kako biste osigurali funkcionalnost, ali i atraktivnost svojih vrata i prozora, potrebno je barem jednom godišnje provjeriti u kakvom se stanju nalaze. Moramo naglasiti da je zaštitnu foliju koja se nalazi na PVC i ALU profilu potrebno skinuti nakon montaže prozora.

Ako je ne skinete odmah, preporučujemo da to napravite najduže u roku od 3 mjeseca. Nakon tog vremena folija se može “zapeći” od sunca te je njeno skidanje kasnije puno teže.

Na kraju, svi navedeni savjeti iziskuju uistinu malo truda, vremena i novca. Dakle, ne treba mnogo da vaša PVC i ALU stolarija još dugi niz godina ostane lijepa i funkcionalna.